Hof staat 72 minuten in ijs in New York

PPDIGITAL (flickr)Wim Hof, alias de Iceman, heeft gisteren maar liefst 72 minuten (!!) in ijs gestaan. De Amsterdammer klom  in Manhattan in een doorzichtige buis gevuld met ijs. Staand voor het Rubin Museum of Art vestigde hij een wereldrecord. Het was een verbetering van zijn eigen record, gevestigd in China, dat op een uur en elf minuten stond. 

Wim Hof stelt dat hij tot zijn bovenmenselijke prestaties komt door iets dat hij 'inner fire' noemt. Zijn optreden in Manhattan vandaag was het startsein voor Brainwave NYC, een festival in de Big Apple dat tot juni duurt, vol exposities, lezingen en film. De centrale vraag is hoe zaken als muziek, kunst en meditatie de hersenen beïnvloeden. 

De Iceman oefende in een koelcel voor zijn New Yorkse optreden. Eerder baarde hij al opzien door slechts gekleed in korte broek, Mount Everest op te klimmen. Kijk hier hoe Hof in Amsterdam eenzelfde verbazingwekkende prestatie levert (filmpje begint, geen idee waarom, pas na 30 sec.):

Lees ook:Waarzegster troggelt zakenman half miljoen af
Lees ook:Dunkin’ Donuts domineert New York
Lees ook:Ligt er een sextape van Marilyn in New York?
Lees ook:New Yorkse brandweer nu 17 seconden sneller
Lees ook:Paul en Ringo treden op in Radio City Music Hall

Eén reactie op “Hof staat 72 minuten in ijs in New York

  1. Peter Guijt

    Wim staat ondertussen bijna 2 uur in ijs. het is wetenschappelijk aangetoond dat hij zijn autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. Begin januari 2011 start Wim met het geven van cursussen bij ons. Wij zijn bijzonder trots dat hij dit met ons wil doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.