Met lege handen na rectaal onderzoek

Fimb (flickr)Een man uit Brooklyn kan naar de schadevergoeding fluiten die hij had geëist nadat het New York-Presbyterian Hospital had geprobeerd een rectaal onderzoek bij hem uit te voeren. Zonder toestemming, aldus de 38-jarige bouwvakker. Een jury zei gisteren dat het ziekenhuis niets te verwijten viel.
De Brooklynite raakte gewond in 2003 toen tijdens zijn werk een houten balk hem raakte. In het ziekenhuis kreeg hij hechtingen. Volgens z'n advocaat wilden de artsen toen ook een rectaal onderzoek doen, om zo te zien of de ruggengraat schade had opgelopen.

De bouwvakker weigerde, zozeer zelfs dat hij een verdovingsmiddel toegediend kreeg om een einde te maken aan zijn fysieke verzet waarbij een dokter werd geslagen. Aldus de advocaat tegenover het AP. De man werd weer wakker, met handboeien vastgemaakt aan het ziekenhuisbed en glijmiddel aan z'n anus. Getuigen hebben echter gezegd dat het rectaal onderzoek nooit is uitgevoerd. Volgens de advocaat is dat onbelangrijk; het medisch personeel had bij het eerste protest moeten stoppen

De jury van de Supreme Court vond echter dat de man uit Brooklyn geen recht had op een schadevergoeding. De bouwvakker gaat waarschijnlijk in hoger beroep.  

Lees ook:Man bekent seks met lijk 92-jarige
Lees ook:Concorde-vlucht levert Brooklyns gezin 1 miljoen op
Lees ook:Man beticht NYPD van sodomie met walkie talkie
Lees ook:$4,5 miljoen voor agent die zichzelf in de knie schoot
Lees ook:New Yorker bijt topje eigen penis af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.