$4,5 miljoen voor agent die zichzelf in de knie schoot

foto: ToastyKen (flickr)

Het blijft raar in dit land: die bizarre rechtszaken en de torenhoge vergoedingen die daarin worden toegewezen. Zoals de jury die onlangs heeft gezegd dat een New Yorkse agent 4,5 miljoen dollar moet krijgen, nadat hij zichzelf in de knie had geschoten. Zijn advocaat wist overtuigend te vertellen dat de agent niet onhandig is, maar dat hij het slachtoffer was van een defecte bureaustoel (foto). Toen hij de 9mm in z’n riem wilde steken, klapte de stoel om, en ging het pistool af.

De jury vindt dat de NYPD nalatig is geweest door slecht meubilair op het politiebureau te hebben. De man heeft volgens de juryleden daarom recht op 4.548.000 dollar. Je begrijpt dat de stad New York het daar niet meer eens is. Ze  gaat in hoger beroep.

Het voorval deed zich al in 2002 voor, op een politiebureau in Brooklyn. Een collega-agent wilde iemand ondervragen en gaf zijn pistool aan het slachtoffer, Anderson Alexander. Die leunde achterover om het dienstwapen in z’n riem te steken, waarop de rugleuning van de stoel omklapte. Door die onverwachte beweging bleef Alexanders vinger achter het pistool haken dat afging. Een kogel boorde zich in z’n linkerknie en Alexander raakte voor 75 procent arbeidsongeschikt.

Na een drie weken durende rechtzaak, had de jury zes uur de tijd nodig om tot een uitspraak te komen, aldus de NY Daily News. Ze vond dat de voormalige agent recht heeft op een half miljoen dollar vanwege de pijn, 1 miljoen voor toekomstige pijn, 1,3 miljoen voor misgelopen inkomsten, 1,3 miljoen voor misgelopen pensioen en de rest voor medische en andere onkosten. De 49-jarige Alexander is inmiddels naar South Carolina verhuisd.

Lees ook:Omgeduwde fietser wil 1,5 miljoen van stad New York
Lees ook:New Yorkse krijgt 27,5 miljoen voor haar been
Lees ook:Man wordt beroofd, vecht terug, doodt passant
Lees ook:Concorde-vlucht levert Brooklyns gezin 1 miljoen op
Lees ook:Fietsduwende NYPD’er op non-actief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.