Omgeduwde fietser wil 1,5 miljoen van stad New York

screencap: downsouthvids (YouTube)

Het filmpje heb je gezien. Christopher Long deed in New York mee aan een nachtelijke fietsrit van Critical Mass. Een politieagent besloot de fietser een bodycheck te geven, waarna Long op Times Square tegen de stoep klapte. De agent, Patrick Pogan, is inmiddels door de NYPD ontslagen, maar daarmee is dit verhaaltje nog niet ten einde. Het slachtoffer heeft nu namelijk besloten om de stad aan te klagen voor het ongeluk. Volgens NY1 eist Long een schadevergoeding van anderhalf miljoen dollar. Het gaat daarbij niet alleen om de duw en de val. Longs advocaat stelt dat Pogan ‘heeft geprobeerd de zaak te verdoezelen door een vals politierapport in te dienen’. “Als er geen videofilmpje van was geweest dan had mijn cliënt zich nu nog moeten verdedigen tegen de aanklacht dat hij een agent zou hebben aangevallen”, aldus de advocaat. Maar dat filmpje is er dus wel. Wat vind jij? Is deze zaak 1,5 miljoen dollar waard?

Lees ook:NYPD’er ontslagen na bodycheck fietser
Lees ook:Fietsduwende NYPD’er op non-actief
Lees ook:Met lege handen na rectaal onderzoek
Lees ook:$4,5 miljoen voor agent die zichzelf in de knie schoot
Lees ook:Docente wil geld zien na botsing met kind

Eén reactie op “Omgeduwde fietser wil 1,5 miljoen van stad New York

  1. Jeanne

    Ligt er een beetje aan wat voor letsel die man er aan over gehouden heeft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.