Hoor over de Brookyn Bridge van de bouwers

pingnews.com (flickr)Een beetje historie en een beetje theater. Zo kun je de nieuwe, tijdelijke, rondvaart van de NY Watertaxi noemen. Vanwege het 125-jarig bestaan van de Brooklyn Bridge kun je de komende dagen namelijk aan boord van de watertaxi van de oorspronkelijke bouwers horen hoe het er destijds aan toe ging. Ok, het zijn natuurlijk verklede acteurs (foto) die op de boot vertellen over de wereldberoemde brug. De spelers stellen de familie Roebling voor die veel voor de stad hebben betekend. Misschien toch leuker dan een droog geschiedenisboekje.

 

Lees ook: Brooklyn Bridge viert verjaardagsfeestje 

De aanbieding van de watertaxi geldt van vandaag tot en met 25 mei. De tocht duurt ongeveer een uur en kost 25 dollar voor volwassenen.

Het is slechts één van de dingen die nu in New York plaatsvinden, ter ere van de 125-jarige verjaardag van de Brooklyn Bridge. Zo is er vanavond om 19.30 uur (plaatselijke tijd) vuurwerk boven de brug. Ook krijgt het New Yorkse icoon nieuwe voetgangersopgangen. En als je meer over de brug wilt weten, maar water is niet je ding, dan kun je dit weekend een van de gidsen spreken die op de brug staan.  

Lees ook:Brooklyn Bridge viert verjaarsfeestje
Lees ook:Zie de Manhattan Bridge ‘dansen’
Lees ook:Vrouw overleeft sprong van Brooklyn Bridge
Lees ook:Brooklyn Bridge krijgt koffiekleur terug
Lees ook:Brooklyn Bridge wacht grondige opknapbeurt

Eén reactie op “Hoor over de Brookyn Bridge van de bouwers

  1. Chris van Hattem

    Icoon ja, prachtige brug.

    Hey there Brooklyn man! Je bent in goed gezelschap. Gisteren begon een andere blogger over het feit hoeveel bekende sportscoaches (alleen al) uit Brooklyn komen. Uit m’n hoofd en nog niet gechecked op waarheid: Vince Lombardi (zeker), Joe Torre(zeker), Joe Paterno, Lenny Wilkens. En dat zijn niet zomaar coaches.
    Tel daar alle muziekanten, schrijvers, kunstenaars en political-actives bij op, dan moet ik toch echt vragen,
    What the heck is in the water over there?!?

    haha :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.