Brooklyn Bridge krijgt koffiekleur terug

Pascal TheunissenDe huidige kleur van de Brooklyn Bridge zou ik omschrijven als een soort roze-bruin met roestige accenten en bladderende verf. En dat is niet de originele teint. Nee, de beroemde brug uit 1883 had blijkbaar oorspronkelijk een beige koffiekleurtje, een latte zogezegd. Die kleur keert terug, want de stad gooit er 300 miljoen dollar tegenaan om de blikvanger een facelift te geven. Vijf jaar lang wordt er 's weekends en 's nachts gewerkt om de Brooklyn Bridge in oude luister te herstellen, te beginnen in 2009.

Het werk aan de brug is in handen van het Department of Transportation. Die zegt in de Downtown Express dat ze niet alleen cosmetische verbeteringen wil aanbrengen, maar ook de veiligheid op de brug gaat vergroten. Zo worden de stenen bogen versterkt om aardbevingen te weerstaan. Ook gaan gaten en scheuren in het wegdek dicht, en komen aan de zijkanten paaltjes te staan om te voorkomen dat automobolisten de East River in rijden. Geen idee hoe vaak dat nu voorkomt, overigens. Die paaltjes zijn alleen te zien als je op de brug rijdt, dus tasten ze het beeld niet aan.

Het verven van de brug gebeurt vanaf het water, op platbodems. Die werken vanaf het midden naar de buitenkant toe. De verfbeurt gaat twee jaar duren.  

 

 

Lees ook:Brooklyn Bridge wacht grondige opknapbeurt
Lees ook:Brooklyn Bridge viert verjaarsfeestje
Lees ook:Vrouw overleeft sprong van Brooklyn Bridge
Lees ook:Hoor over de Brookyn Bridge van de bouwers
Lees ook:Zie de Manhattan Bridge ‘dansen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.