New York krijgt Rock and Roll Hall of Fame

Yvonne in Willowick Ohio (flickr)Rockgeschiedenis komt naar New York toe. De fameuze Rock and Roll Hall of Fame gaat een vestiging in de Big Apple openen. Het wordt een ruimte van ruim 2400 vierkante meter in de wijk SoHo (76 Mercer Street), waar bezoekers 26 dollar voor een toegangskaartje gaan betalen. Het is voor het eerst dat het museum – gevestigd in Cleveland – een dependance opent. Er wordt ook gewerkt aan een vestiging in Las Vegas.

In de Hall of Fame in New York zijn in ieder geval de eerste auto van Bruce Springsteen en  handgeschreven songteksten van Billy Joël te zien. Hoewel de vestiging in de Big Apple zich óók richt op New Yorks – er komt een expositie 'New York Rocks' waarin wordt gewezen op belangrijke muzikale plekken in de stad – komen er ook stukken uit Cleveland te staan. Het museum denkt met een New Yorkse vestiging meer klanten naar Cleveland te trekken.

De Rock and Roll Hall of Fame ging in 1995 open en ontvangt, naar eigen zeggen, jaarlijks bezoekers uit heel Amerika en 100 andere landen. Bezoekers kunnen er de historie van de rock and roll opsnuiven. Maar er zijn ook optredens van artiesten en bijeenkomsten met sterren. Het museum heeft enorm veel (persoonlijke) spullen van rock and roll muzikanten.

De New Yorkse vestiging gaat in november open.  

Lees ook:Run-DMC in Rock & Roll Hall of Fame
Lees ook:Pittige prijzen voor nieuw sportmuseum
Lees ook:Whitney Museum bouwt grote tweede vestiging
Lees ook:T-shirts voor duizenden dollars bij Christie’s
Lees ook:En wéér een schaatsbaan in New York erbij

Eén reactie op “New York krijgt Rock and Roll Hall of Fame

  1. Bliss

    Zeer cool, de volgende keer ben ik daar!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.