Nieuwe look voor kabelbaan Roosevelt Island

Het is volgens mij de meest originele manier om Manhattan binnen te komen. Met de kabelbaan vanaf Roosevelt Island, officieel The Roosevelt Island Tramway, ga je in iets meer dan vier minuten over het water op een maximale hoogte van 76 meter. Wil je ook mee met de huidige kabelbaan over de East River, dan moet je opschieten, want volgend jaar gaat 'ie zes maanden dicht. De Tramway ondergaat namelijk een renovatie die maar liefst 25 miljoen dollar moet kosten. De nieuwe gondels moeten er 'gelikter' uit gaan zien en de baan moet ook technisch beter worden, zodat er geen stroomstoring kan optreden. In 2006 zaten tientallen mensen twaalf uur vast in de cabines na een technisch mankement.

Als je er nog nooit in bent geweest, dan hier de virtuele reis:

Ongeveer 3000 mensen maken dagelijks gebruik van de kabelbaan. De Tramway maakte in 1976 haar eerste rit en sinds die tijd hebben meer dan 26 miljoen mensen de oversteek gemaakt. Het is nu aan het Franse bedrijf POM om ervoor te zorgen dat die reizigers nog comfortabeler het water oversteken.

Een van de opmerkelijke dingen die verdwijnen, zo merkt de NY Daily News op, zijn de handvatten van leer. De Roosevelt Island Tramway is de enige plek in het New Yorkse openbaar vervoer waar nog dergelijke grepen (foto) te vinden zijn.

De vernieuwde baan gaat waarschijnlijk november volgend jaar draaien. Het is niet bekend wat er met de twee bestaande gondels gaat gebeuren.

Lees ook:Tientallen mensen vast in gondels Bronx Zoo
Lees ook:New York gaat stroom halen uit East River
Lees ook:Sms´je als New Yorkse metro vertraagd is
Lees ook:88 op 08-08-08
Lees ook:Eettentjes en shops op terminals Staten Island ferry

Eén reactie op “Nieuwe look voor kabelbaan Roosevelt Island

  1. the rabbit vibrator

    U’ve put up some thotful pts there. I’ve looked on the net 4 this & found most pple will consent with your view.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.