Vissen sterven massaal in aquaria op Staten Island Terminal

foto: jillclardy (flickr)

Het is misschien niet de grootste attractie van New York, maar onnoemlijk veel toeristen hebben al naast de kleurrijke aquaria in de St. George Ferry Terminal gestaan. Het is de plek waar je op Staten Island de gratis veerboot terug naar Manhattan neemt. Om dat wachten een beetje te veraangenamen, heeft het eilandbestuur vorig jaar twee enorme bakken in de hal neergezet. Nu, 12 maanden later, blijkt dat maar 10 procent van de oorspronkelijke vissen dat avontuur hebben overleefd. Je leest het goed: van de 400 vissen zijn er nog maar 40 over (!).

Er blijkt dan ook van alles mis te zijn met deze vissenkommen en hun plaatsing. Volgens de Staten Island Advance hebben de vissen elkaar opgegeten, zijn andere gestorven door stress omdat toeristen op het glas bonken en omdat er te veel licht is in de hal. Ooit is het plan geopperd om ‘s avonds de bakken af te dekken met donkere gordijnen, maar dat idee is nooit uitgevoerd. Daarnaast is er te veel algengroei in de bakken en zijn de deksels verroest. Niet zo’n sterke beurt van degenen die de aquaria hebben geplaatst.

De overgebleven vissen worden uit de bakken gehaald en pas teruggezet als álle problemen zijn verholpen. Als de aquaria weer goed functioneren, komen er weer net zoveel vissen in als in het begin. De verbeteringen duren waarschijnlijk zo’n twee maanden.

Lees ook:De boot gemist door een vissenkom
Lees ook:Visjes kijken op Staten Island
Lees ook:Niemand is geïnteresseerd in Staten Island
Lees ook:Staten Island als toeristische hotspot?
Lees ook:Een wijngaard op Staten Island

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.