Kakkerlakken rijden mee op New Yorkse bussen

foto: sirtrentalot (flickr)

Kakkerlakken horen, helaas, bij New York. Af en toe duiken ze op, daar kun je niets aan doen. Een bus zou echter de laatste plek zijn waar ik ze zou verwachten en toch zitten ze daar. In groten getale, aldus AM New York, die buschauffeurs, reizigers en vakbonden in de Big Apple citeert. De paar keer dat ik in de bus heb gezeten hier, heb ik (gelukkig) niets gezien, maar blijkbaar worden de bussen steeds smeriger en steeds minder schoongemaakt. En dan creëer je vanzelf een goede plek voor kakkerlakken die leven van achtergelaten voedselresten en gedijen bij de warmte van de busmotoren. Brrrr.

De vakbonden melden dat het een kwestie van geld is. De MTA heeft haar team schoonmakers flink kleiner gemaakt en dus zijn er minder handen om al die achtergelaten rommel op te ruimen. Ook zouden er minder vaak bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Volgens busbestuurders zijn de kakkerlakken met name achterin de bussen te vinden, omdat zich daar de  - warme – motor bevindt. De MTA zegt dat de bussen in New York elke avond worden geveegd. Elke schoonmaker heeft de verantwoordelijkheid over 63 bussen. Binnenkort worden veertig extra schoonmakers ingezet om de boel weer een beetje op peil te houden.

Lees ook:Kakkerlakken maken reclame voor Zoo York
Lees ook:New Yorkse toerbussen hebben lak aan het milieu
Lees ook:New Yorkse OV wellicht goedkoper op daluren
Lees ook:Te warm in New York? Neem de bus
Lees ook:Kakkerlakken en ratten profiteren van de crisis

Eén reactie op “Kakkerlakken rijden mee op New Yorkse bussen

  1. Pascal Theunissen

    @A.Noniem: dit blog is niet de plek voor dergelijke reacties. Dat is niet de toon van newyork.blog.nl en dat wil ik graag zo houden. Ik behoud me dan ook het recht voor om reacties te verwijderen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.