Paus drie dagen op bezoek in Big Apple

Beyond Forgetting (flickr)Voor het eerst sinds dertien jaar krijgt New York weer pauselijk bezoek.  Paus Benedictus XVI komt in april 2008 een paar dagen naar de Big Apple. Hij draagt hier een mis op in het Yankee Stadium en brengt een bezoek aan Ground Zero. Ook houdt hij tijdens zijn verblijf in New York een toespraak voor de Verenigde Naties. Vandaag bevestigde aartsbisschop Sambi – de ambassadeur van het Vaticaan in Amerika – eerdere berichten dat Benedictus naar de VS komt. Hij begint zijn bezoek in Washington op 15 april en is van 18 tot en met 20 april in New York. 

Het is het eerste bezoek van Benedictus XVI aan de Verenigde Staten en de eerste keer dat een paus in Amerika komt sinds 1999 toen paus Johannes Paulus II naar St. Louis reisde. De laatste keer dat een paus in New York is geweest, was 1995.

Volgens AM New York komt Benedictus vooral naar de Big Apple omdat hij een rede wil houden voor de Verenigde Naties, om zo de wereld toe te spreken. Dat is dan ook het eerste wat hij hier doet. Die dag is hij ook bij een oecumenische dienst in de stad. De volgende morgen is hij samen met andere religieuze leiders bij een mis in St. Patrick's Cathedral. Later die 19de april is Benedictus bij St. Joseph's Seminary  in Yonkers bij een jeugdevenement. Zijn laatste dag in New York bestaat uit een bezoek aan de plek waar de Twin Towers hebben gestaan en een eucharistieviering voor rooms-katholieken in het Yankee stadion.

Het bezoek van Benedictus valt samen met zijn derde jaar als paus: hij volgde in 2005 Johannes Paulus II op.  

Lees ook:New York zwaait de paus uit
Lees ook:Paus van harte welkom in New York
Lees ook:Ontwerp een skateboard, zie de paus!
Lees ook:Bever afgevoerd tijdens pausbezoek New York
Lees ook:New York zwaar beveiligd voor paus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.