Ontwerp een skateboard, zie de paus!

thebreadline (flickr)Wat moet je doen als jongere in New York om de paus te zien tijdens zijn bezoek in april? Ontwerp een skateboard! Jazeker, het aartsbisdom van New York heeft een ontwerpwedstrijd onder jongeren uitgeschreven. Het mooiste skateboard wordt aan paus Benedictus XVI aangeboden. De winnaar krijgt drie kaartjes voor een jeugdevenement op 19 april bij St. Joseph's Seminary in Yonkers, waar de paus bij aanwezig is. Jongeren tussen 11 en 18 mogen meedoen, als ze maar de pauselijke kleuren goud, zwart, wit en rood gebruiken. 

 

Lees ook: Paus drie dagen op bezoek in Big Apple 

Tegen NY1 vertelt een jonge deelneemster aan de ontwerpwedstrijd dat een mooi skateboard de paus toont 'dat jeugd meer is dan gangs en drugs'. En een pastoor legt uit dat de jongeren tijdens het ontwerpen wellicht wat meer opsteken over de paus.

Tijdens het jeugdevenement is er overigens ook een optreden van Kelly Clarkson. Van het winnende skateboard worden replica's gemaakt die na het pausbezoek te koop zijn. De opbrengst daarvan gaat naar katholieke liefdadigheidsprojecten. 

Lees ook:Paus drie dagen op bezoek in Big Apple
Lees ook:Paus van harte welkom in New York
Lees ook:New York zwaait de paus uit
Lees ook:New York zwaar beveiligd voor paus
Lees ook:Bever afgevoerd tijdens pausbezoek New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.