KIJKEN: NYPD’er gooit fietser ondersteboven

Dat noem je geloof ik een bodycheck. Kijk naar onderstaand filmpje en zie hoe een agent van de NYPD in Manhattan een fietser ondersteboven duwt. De fietsers die om de agenten heengaan, zijn allemaal deelnemers aan de maandelijkse Critical Mass ride, die bedoeld is om aandacht voor de fiets in het verkeer te vragen. De man die hier zo krachtig van z'n tweewieler wordt gegooid, heeft 26 uur in de cel gezeten. Vanwege verzet bij aanhouding en poging tot geweld… Werkelijk?

De maandelijkse fietstocht ligt niet goed bij de New Yorkse politie, meldt de Gothamist. Er schijnen zich al eerder opstootjes hebben voorgedaan. Eigenlijk wil de NYPD dat de Critical Mass ride wordt gezien als een protest en dat de fietstocht een vergunning nodig heeft. Maar dat argument heeft de rechter al een keer van tafel geveegd.

Dus verzamelden afgelopen vrijdag weer vele fietsers voor een tocht die voor deze man eindigde op 46th Street and 7 Avenue. Het is mij niet bekend om hij gewond is geraakt bij deze opzettelijke botsing. Ik heb ook nog geen reactie van de NYPD gehoord.

Lees ook:Fietsduwende NYPD’er op non-actief
Lees ook:Verongelukte fietsers en voetgangers herdacht
Lees ook:NYPD’er ontslagen na bodycheck fietser
Lees ook:Omgeduwde fietser wil 1,5 miljoen van stad New York
Lees ook:Strenge controle op fietstaxi’s Central Park

Eén reactie op “KIJKEN: NYPD’er gooit fietser ondersteboven

  1. Menno

    Mijn gott, wat een asshole zeg. Beetje gefrustreerd. Woont zeker nog bij mama, die 22-jarige cop. Sowieso zijn de politieagenten in NY nogal arrogant, viel me ook het laatste bezoek aan NY weer op.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.