NYC wil Brooklyn Bridge opknappen en twintig nieuwe scholen

foto: rudynorff (flickr)

Omdat het economisch niet zo goed gaat, heeft president-to-be Barack Obama aangekondigd dat hij fors wil investeren in de Amerikaanse infrastructuur. Zo moet de bouwsector een impuls krijgen en werkgelegenheid ontstaan. Dát laat de New Yorkse burgemeester Bloomberg zich geen twee keer vertellen en dus heeft hij een verlanglijstje opgestuurd waarin staat wat de Big Apple nodig heeft. En dat is een interessant lijstje. Allereerst zou New York 246 miljoen dollar kunnen gebruiken om de beroemde Brooklyn Bridge op te knappen. Daarnaast is 1 miljard dollar gewenst om 20 nieuwe scholen te bouwen. Als er nog wat over is, dan wil New York ook nog wel 236 miljoen dollar om zo’n 2000 klaslokalen aan te sluiten op het internet.

Daarmee houdt de lijst nog niet op. Wcbstv meldt dat Bloomberg ook nog 130 miljoen dollar zou willen hebben om een ziekenhuis in Harlem op te knappen.  Voor 28 miljoen dollar kan er een nieuw Afro-Amerikaans cultuurcentrum worden gebouwd in Brooklyn, en verder is er nog een onbekend bedrag nodig om de veerboot-terminal op Staten Island te verbeteren en in dat stadsdeel een nieuw politiebureau te bouwen.

Het zijn uiteraard alleen maar wensen en Bloomberg heeft nog geen dollar toegekend gekregen. Maar het geeft een aardige inkijk in wat de stad bezighoudt. Zodra de miljoenen binnenstromen, lees je het hier.

Lees ook:Tavern on the Green bestverdienende restaurant
Lees ook:Governors Island een gezondheidscentrum?
Lees ook:Geldgebrek bedreigt terugkeer Intrepid
Lees ook:Angst voor rellen in Brooklyn
Lees ook:New York veilt 130 kilo aan buitenlandse munten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.