Angst voor rellen in Brooklyn

ggvic (flickr)Laten we hopen dat er niets gebeurt, maar de spanningen lopen op in de Brooklynse wijk Crown Heights. Politie is daarom in grote getalen aanwezig om een herhaling van 1991 te voorkomen, toen vijandigheid tussen joden en Afro-Amerikanen voor enorme rellen zorgde. Nu zijn het weer dezelfde groepen die tegenover elkaar staan, dus is de stad extra alert. Bang voor een tweede 'Crown Heights Riot'. 

In '91 onstonden er rellen in de wijk toen een 7-jarig jongetje werd doodgereden. Het slachtoffer was Afro-Amerikaans, de bestuurder van de auto een joodse man. In de onlusten die daarop volgden, werd een joodse student doodgestoken. Er is sinds die tijd frictie gebleven tussen beide groepen die zo en dan weer opspeelt. Zoals nu, en de NYPD houdt rekening met het ergste. (HIER een filmpje van wcbstv).

De directe aanleiding van de huidige onrust, is de mishandeling vorige maand van de zwarte Amerikaan Andrew Charles. Vermoed wordt dat de dader een jood is. En vervolgens werd vorige week de joodse Alon Sherman beroofd en mishandeld. De daders, twee Afro-Amerikaanse tieners, zijn nu gearresteerd.

Om te voorkomen dat het weer helemaal mis gaat in de wijk, hebben (geestelijk)leiders van beide groepen al tot kalmte opgeroepen. De politie is van plan zeer zichtbaar in de Crown Heights aanwezig te blijven, totdat de spanningen minder worden. 

Lees ook:Overdosis kerstverlichting Brooklyn (FILMPJE)
Lees ook:Ontploffing op Times Square lijkt op eerdere aanslagen
Lees ook:Jongen (9) dood na sprong met zelfgemaakte parachute
Lees ook:FILMPJE: Brooklynse bus ramt auto’s
Lees ook:Zwerver in brand gestoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.