Ontploffing op Times Square lijkt op eerdere aanslagen

Pascal TheunissenOok al is er niet zo heel veel schade aan het gebouw. Het was tóch even schrikken vanmorgen toen een bom afging bij het US Armed Forces Recruiting Station op Times Square. Verwrongen metaal en glas aan diggelen, dat was het resultaat. Gelukkig geen gewonden.

De politie zegt nu dat er een 'verdacht uitziende' fietser is gezien bij het gebouw, vlak voor de explosie. En dat scenario is bekend in New York: bij aanslagen op de consulaten van Groot-Brittanië (2005) en Mexico (eind vorig jaar) was de verdachte ook een man op een fiets. En beide keren ging er – net als nu – om rond vier 's ochtends een explosief af dat naar het gebouw werd gegooid en alleen voor materiële schade zorgde.

Vanwege de ontploffing op Times Square – het gebouw staat op het voetgangerseiland midden op het plein – zijn een paar uur lang omliggende kruispunten afgezet. Met helikopters en snuffelhonden is naar de dader gezocht, maar tot nu toe heeft de NYPD geen arrestaties verricht. De metro naar Times Square werd ook even stopgezet, maar die rijdt inmiddels weer.

Als het om dezelfde dader gaat als bij de consulaten, lijken de aanslagen meer een protest dan een manier om menselijk leed te veroorzaken. De ontploffingen vinden 's morgens vroeg plaats bij lege gebouwen. Bij de vorige explosies zijn uitgeholde granaten gebruikt, gevuld met zwartkruit. Dat was dit keer niet het geval. Hier ging het om een doos met daarin een explosief.

HIER een filmpje van de persconferentie van Bloomberg en de NYPD. 

Lees ook:Heeft New York een serie-bommenlegger?
Lees ook:Video toont explosie Times Square
Lees ook:NYPD en FBI grootste foutparkeerders in New York
Lees ook:Vernieuwd TKTS kiosk open op Times Square
Lees ook:En een tweede klimmer op NY Times gebouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.