Heeft New York een serie-bommenlegger?

striatic (flickr)Al snel na de explosie op Times Square afgelopen donderdag, gingen er geluiden op dat dit niet de eerste aanslag van dezelfde dader(s) was. Immers, in New York waren al eerder consulaten doelwit van soortgelijke aanslagen. De NYPD bevestigt dat die overeenkomsten worden onderzocht, maar ze gaat nog verder: er worden nog meer onopgeloste explosies in de Big Apple onder de loep gelegd, sommige van ruim tien jaar geleden. Is dat overdreven of is er echt een serie-bommenlegger actief in New York? Wie de gouden tip aan de politie kan geven, ontvangt 12.000 dollar. Niet echt een enorm bedrag voor een explosie in hartje New York.  

Lees ook: Ontploffing op Times Square lijkt op eerdere aanslagen  

De oude aanslagen die nu worden onderzocht zijn een explosie bij het gebouw van Swiss Bank, vlakbij het stadhuis van New York, en een staafbom bij Planet Hollywood. Beide dateren uit 1997. Ook is er aandacht voor een soortgelijke explosie in 2000 bij het Barclays Bank gebouw bij Wall Street, zo meldt WNBC. In de meeste gevallen gaat het om acties die in alle vroegte plaatsvonden, waarbij relatief lichte explosieven zijn gebruikt en er alleen materiële schade is. 

De politie heeft ondertussen twee extra foto's vrijgegeven: een van de dader op de fiets, even voor de explosie en eentje van zijn teruggevonden fiets. Die tweewieler levert waarschijnlijk niet zo veel sporen op als gehoopt, want vuilnismannen vonden de fiets en reden er een paar rondjes op. Pas later begrepen ze dat het een bewijsstuk was en zij eventuele vingerafdrukken wellicht hadden gewist.

Lees ook:Ontploffing op Times Square lijkt op eerdere aanslagen
Lees ook:Video toont explosie Times Square
Lees ook:Yea or Nay: Times Square moet je gezien hebben
Lees ook:Op straat in Manhattan beroofd van $150.000
Lees ook:En een tweede klimmer op NY Times gebouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.