Video toont explosie Times Square

Met zoveel bewakingscamera's op Times Square had de dader het kunnen weten: de aanslag op het US Armed Forces Recruiting Station is op video vastgelegd. Het filmpje toont een persoon die het explosief voor de deur legt, wegfietst en dan volgen de knal en de rookpluim. De fiets is later bij het afval teruggevonden.

Ondertussen heeft een aantal leden van het Congres post gekregen met daarin foto's van iemand die bij het gebouw poseert met een bord 'We did it' (wij hebben het gedaan). De foto's gaan vergezeld van een protestbrief tegen de oorlog in Irak, ondertekend met 'David Karne' (de naam van een pokerspeler).

UPDATE: De FBI zegt dat de brieven niets te maken hebben met het explosief. 

De NYPD heeft nog geen arrestaties verricht. Wel is de beveiliging bij attracties en andere recruteerkantoren in New York verscherpt.

 

Bij de explosie is niemand gewond geraakt. De politie houdt er rekening mee dat het om een protest gaat dat specifiek tegen het Amerikaanse leger is gericht. Inmiddels wordt ook onderzocht of de explosie iets te maken heeft met de aanhouding vorige maand van 4 mensen bij de Canadese grens. Twee van de vier vluchtten weg toen de douane hun spullen wilde doorzoeken. Ze trof onder meer foto's van recruteerkantoren in New York aan.

Lees ook:Ontploffing op Times Square lijkt op eerdere aanslagen
Lees ook:Tientallen mensen vast in gondels Bronx Zoo
Lees ook:Heeft New York een serie-bommenlegger?
Lees ook:NYPD test klitteband-boeien voor schoolkinderen
Lees ook:Doden bij groot kraanongeluk in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.