Doden bij groot kraanongeluk in New York

Bij een kraanongeluk in New York zijn vandaag twee doden gevallen en zijn zeker twee mensen zwaar gewond geraakt. De dodelijke slachtoffers zijn de kraandrijver uit Staten Island en een bouwvakker uit The Bronx. De constructie stortte rond 8 uur vanmorgen in op de 91ste straat en 1st Avenue in Manhattan. De brandweer en politie zijn momenteel bezig met het doorzoeken van de puinhopen (foto) om te kijken of er overlevenden te vinden zijn. Kijk HIER voor bewegende beelden.

De NY Post heeft een filmpje van een van de bouwvakkers van vlak na het ongeluk. 

De kraan is in tweeën gebroken waarbij het bovenste deel zo'n 20 tot 25 verdiepingen naar beneden is gestort. Daarbij is onder meer het dak van een tegenoverliggend appartementencomplex geraakt (foto). Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het ongeluk, maar de schade is enorm, met name op de grond. De brandweercommandant spreekt van 'a big one'. Een buurtbewoner zegt tegen wcbstv dat het 'lijkt alsof er een bom is ontploft' in de Upper East Side. 

Het is het tweede kraanongeluk binnen twee maanden. Bij het vorige ongeluk kwamen zeven mensen om het leven.

 

Lees ook: Dodental kraanongeluk opgelopen tot 7

De kraan was bezig met het voltooien van het Azure-gebouw, een appartementencomplex van 34 verdiepingen hoog. Volgens getuigen was er op het moment van het ongeluk geen lading aan de kraan en leek de kraan ook niet te bewegen. 

Volgens Bloomberg voldeed de kraan aan alle eisen. Tijdens de laatste controle door heel de stad – na dat andere dodelijke kraanongeluk – was deze plek niet gecontroleerd, omdat de kraan er nog niet stond. In totaal zijn zeven gebouwen geëvacueerd.  

Lees ook:Fataal kraanongeluk Manhattan herdacht
Lees ook:Doden bij kraanongeluk in Manhattan
Lees ook:Inspecteur gearresteerd na kraanongeluk
Lees ook:Dodental kraanongeluk opgelopen tot 7
Lees ook:Dieven profiteren van kraanongeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.