Dodental kraanongeluk opgelopen tot 7

mrgenekoDe brandweer heeft vandaag drie lichamen geborgen uit de puinhopen in Manhattan waar eergisteren een grote hijskraan omviel. Daarmee staat het dodental op 7. Acht mensen liggen gewond in het ziekenhuis, waarvan er drie ernstig aan toe zijn. Burgemeester Bloomberg heeft het 'het ergste bouwongeluk van de stad New York' genoemd. 

Politie en brandweer hebben de afgelopen dagen onafgebroken doorgewerkt aan het opruimen en doorzoeken van brokstukken. Nadat vier dode bouwvakkers waren geborgen, werden nog 3 mensen vermist; twee mannen die aan de kraan werkten en een vrouw uit Florida die op bezoek was in New York en zich in een van de getroffen appartementen bevond. Het lijkt er nu op dat deze 3 de ramp niet hebben overleefd.

Lees ook: Doden bij kraanongeluk in Manhattan 

Het ongeluk met de kraan gebeurde toen bouwvakkers probeerden de kraan te verhogen om op een hoger gelegen verdieping te gaan werken. Daarbij is een muuranker gevallen dat een van de al bevestigde muurankers brak. Het contragewicht van de kraan trok de constructie naar achteren. Bij het ongeluk raakten 24 mensen gewond, waaronder 11 hulpverleners. Een onderzoek moet nu uitwijzen of het ongeluk het gevolg is van menselijk handelen of een constructiefout.

Lees ook:Doden bij kraanongeluk in Manhattan
Lees ook:Doden bij groot kraanongeluk in New York
Lees ook:Fataal kraanongeluk Manhattan herdacht
Lees ook:Inspecteur gearresteerd na kraanongeluk
Lees ook:New York voor half miljard aangeklaagd om kraanongelukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.