Groundhog Chuck een held na bijten Bloomberg

foto: Mike Licht, Notionscapital.com (flickr)

Hoe populair een burgemeester is, kun je aflezen aan hoeveel aandacht de groundhog krijgt die hem bijt. Chuck, de bosmarmot van Staten Island, is een mini-cultstatus aan het ontwikkelen in New York nadat hij zijn tanden in de hand van Michael Bloomberg zette, tijdens Groundhog-day. Je kunt inmiddels bij CafePress T-shirts (foto) en tassen (foto) bestellen met daarop een afbeelding van Chuck als een soort Che Guevara. De wervende tekst is: ‘op 2 februari beet Staten Island Chuck de corrupte plurocraat burgemeester Bloomberg verdiend in zijn hand, waarmee hij een held voor alle New Yorkers werd! Toon je solidariteit! Bijt de hand die je uithongert! Viva Chuck!’ Misschien moet Bloomberg iets aan z’n pr doen. 

Het bijtincident was ook voor de NY Times voldoende reden om nog eens naar Staten Island te gaan en te praten met Chucks oppas. Om te horen dat Charles G. Hogg (Chucks officiële naam) nog nooit eerder iemand had gebeten. ‘Dat doet ie anders nooit hoor!’ Volgens de Staten Island Zoo kwam Chuck tot zijn daad omdat hij dacht dat Bloomberg eten van hem aan het stelen was en hij voelde zich in een hoekje gedreven. Als je de video nog een keer bekijkt, zie je dat ook wel, al wilde de New Yorkse burgemeester natuurlijk alleen maar het beest naar buiten lokken.

Het was overigens voor het eerst dat Bloomberg deze Chuck vasthield. De vorige keer (in 2006)  hield hij een andere groundhog omhoog, namelijk de vader van de huidige Chuck.  En als er een volgende keer komt, zal het ook deze Chuck niet meer zijn. Niet omdat hij wordt ontslagen na het ‘bijtincident’, maar omdat de Staten Island zoo om de drie jaar een nieuwe groundhog inzet.

Lees ook:Staten Island groundhog zegt: de lente komt
Lees ook:Groundhog Chuck voorspelt dat de lente eraan komt
Lees ook:Bloomberg wil door als burgemeester van New York
Lees ook:Niemand is geïnteresseerd in Staten Island
Lees ook:New Yorkse jongeren laten sigaret links liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.