Ze zijn aan: de New Yorkse watervallen

De langverwachte watervallen zijn gaan stromen in New York. Vandaag zijn de kunstwerken van Olafur Eliasson aangezet en je kunt ze tot en met 13 oktober bewonderen. Het water valt van zeven uur 's morgens tot tien uur 's avonds, behalve op dinsdagen en donderdagen want dan gaat de kraan pas om 9.00 uur open. Hier alvast een indruk.

Lees ook: New York krijgt enorme watervallen

De eerste geluiden die ik hoor uit New York is dat niet iedereen onder de indruk is van de kunstwerken (het zijn er 4 in totaal). Tuurlijk, het is kunst, dus zal niet iedereen het mooi vinden, maar ik moet zeggen dat ik het er ook niet zo spannend uit vind zien. Zodra ik terug ben in New York laat ik jullie weten hoe het in werkelijkheid is.

De stad New York verwacht veel van de watervallen. Maar liefst 50 miljoen dollar hoopt ze dat het kunstwerk op gaat brengen, aan inkomsten via toeristen. Nou, dan moet het wel wat spectaculairder zijn dan ik zo uit de eerste beelden kan opmaken.
We zullen zien.

Lees ook:Luchtige kunst op New Yorkse roosters
Lees ook:New York mikt op waterval-toeristen
Lees ook:‘New Yorkse watervallen beschadigen bomen’
Lees ook:Het zit er op voor New Yorkse watervallen
Lees ook:New Yorkse taxi’s als openluchtmuseum

Eén reactie op “Ze zijn aan: de New Yorkse watervallen

  1. Sander

    Wow, dat ziet er in het echt suf uit zeg… Had iets heel bijzonders vwacht mar denk dat je ze in het echt moet zien om t wat te vinden. Jammer dat ik pas in December weer in NYC ben, ga ze niet kunnen zien…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.