Geld voor Big Apple-leerling met goede cijfers

Leerlingen in New York kunnen een aardig zakcentje verdienen als ze goede cijfers halen op school. Wie een perfecte score haalt op het zogeheten Advanced Placement examen, krijgt 1000 dollar. Mindere scores leveren altijd nog 750 of 500 dollar op. De financiële stimulans is vooral bedoeld om meer arme (zwarte en Latino) highschool- leerlingen door te laten stromen naar hogere opleidingen. In New York haalt slechts één procent van de Afro-Amerikaanse leerlingen het AP-examen.

 

Filantropen hebben in totaal maar liefst 1 miljoen dollar beschikbaar
gesteld om dit allemaal te betalen. 31 scholen – waaronder 6
privéscholen – doen mee aan het project dat nog dit jaar begint. Het is niet het enige project waar goede cijfers dollars betekenen. De Education Department van de stad wil ook leerlingen geld geven voor bepaalde examens.

Lees ook:Mobieltjes voor goede leerlingen, maar niet op school
Lees ook:Gymles met de Wii voor New Yorkse scholieren
Lees ook:New Yorkse scholieren krijgen H1N1 griepprik
Lees ook:New Yorkse leraren vaker in de fout
Lees ook:Freedom Tower heeft z’n eerste huurder, uit China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.