New Yorkse scholieren krijgen H1N1 griepprik

foto: alvi2047 (flickr)

Toen de eerste golf van Mexicaanse griep over de globe rolde, was de stad New York een echte brandhaard. Veel ziektegevallen, een aantal doden en veel scholen die hun leerlingen wegstuurden en de gebouwen ontsmetten. Nu iedereen het over de tweede golf en inenten heeft, is het echter opvallend rustig qua griep in de Big Apple. Toch begint de stad morgen met zijn vaccinatieprogramma. En als eerste zijn de scholieren aan de beurt. Op ongeveer 125 basisscholen kunnen de leerlingen een gratis inenting krijgen. Mits ze toestemming van hun ouders hebben. Wcbstv.com meldt dat er in eerste instantie zo’n 380.000 vaccins beschikbaar zijn. Een tweede voorraad wordt volgende week verwacht. Oudere leerlingen kunnen vanaf 7 november een gratis prik halen. De vaccinatie tegen de H1N1-griep is overigens niet verplicht.

Lees ook:‘Milde vorm’ van varkensgriep in Queens
Lees ook:Geld voor Big Apple-leerling met goede cijfers
Lees ook:NYC school plaatst detectiepoortjes…tegen mobieltjes
Lees ook:Tol betalen op bruggen East River
Lees ook:Gymles met de Wii voor New Yorkse scholieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.