Subivor, overlevingspakket voor in de metro

Subivor.comAls ik heel eerlijk ben, schiet het me hier ook wel eens door het hoofd dat de metro een makkelijk doelwit voor aanslagen is. Maar ook dat de kans erg klein is. Toch denk ik dat de maker van Subivor wel een markt zal vinden van angstige mensen of mensen die op álles voorbereid willen zijn. Subivor is een soort overlevingspakket voor in de metro. In geval van aanslagen, brand en of ongelukken. De New Yorkse bedenker zegt op het idee te zijn gekomen nadat hij de mensen uit de World Trade Center zag komen te midden van al de rook. 'De meesten waren niet voorbereid, ik denk dat er behoefte is aan een compact reddingspakket', aldus de Subivor-baas op zijn site. 

Overlevingspakketten zijn heel gebruikelijk in plekken in Amerika waar bijvoorbeeld orkanen en overstromingen veel voorkomen, maar in de metro zie ik de New Yorkers er niet zo snel mee lopen. 

Het pakket kost bijna 28 dollar en daarvoor krijg je het volgende: een luchtmasker, een zaklamp, een mini-koevoet, een fluitje en een doek. Ze zijn te verkrijgen in de kleuren groen, oranje, roze en geel en gaan drie jaar mee. De Subivor-maker noemt op zijn site nog fijntjes wat er allemaal is misgegaan met metro's de laatste jaren in de wereld. Voor wie zich te veilig voelt in de ondergrondse. De Gothamist noemt de campagna van Subivor 'scaremongering' wat zoiets betekent als voeden met angst. Daar zit ook wel wat in. Zou jij zo'n pakket kopen?

Lees ook:New York zoekt ‘nieuwe’ 9/11-zieken
Lees ook:Onderbroeken-rit in de New Yorkse metro
Lees ook:FBI waarschuwt voor terreuraanslag in New Yorkse metro
Lees ook:Terreurwaarschuwingen en nieuwe huiszoekingen in New York
Lees ook:Maak je eigen MTA metro-poster

Eén reactie op “Subivor, overlevingspakket voor in de metro

  1. Chris van Hattem

    Nope, 1. omdat ik geen zin heb om zoiets mee te zeulen en 2. omdat ik niet bang wil zijn voor dat soort –> incidenten.

    En ik ben zo’n slome die een terroristische aanslag overleeft en een uur daarna zijn nek breekt over de laatste tree van de trap…zinloos dus :-D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.