Toerist kan klagen over taxichauffeur vanuit huis

maz hewitt (flickr)Het kan, maar heel veel toeristen dienen niet eens een klacht in als een New Yorkse taxichauffeur ze niet goed behandelt. Bezoekers aan de Big Apple die dat wél doen, zien de zaak vaak in de prullenbak verdwijnen omdat ze eigenlijk persoonlijk moeten getuigen. Maar ja, als jouw klacht aan de beurt is, heb je New York al weer achter je gelaten. En zo kan het ongestraft blijven als een 'cabbie' onbeschoft is of je te veel laat betalen. 

Maar wellicht krijg je als toerist in de toekomst wat meer mogelijkheden, want taxi-organisatie TLC wil met webcams gaan werken. Je hoeft dan niet naar New York om de zaak te bepleiten, maar via je pc kun je je relaas doen, en aan de andere kant zit de TLC en de taxichauffeur. 

'Soms is er geen gerechtigheid', aldus de TLC-voorzitter in de NY Daily News. 'We willen toeristen en bezoekers wat garantie bieden dat ook hun zaak goed wordt behandeld'.

Er zijn nu eenmaal klachten waarbij de reiziger persoonlijk aanwezig moet zijn om uit te leggen wat er is gebeurd. Kan dat niet – en dat is bij toeristen toch vaak het geval – dan komt de zaak te vervallen. De TLC hoopt met het webcam-pilotproject hier verandering in te brengen. Er is nog geen duidelijkheid over wanneer de proef begint, maar het zou al deze zomer kunnen zijn. Nu maar hopen dat ze rekening houden met het tijdsverschil in Europa… 

Lees ook:Talloze Ground Zero-zieken vanaf 2010 voor de rechter
Lees ook:De boot gemist door een vissenkom
Lees ook:New Yorkse politie krijgt les in fotograferen
Lees ook:New Yorker vindt groot keukenmes in broodje
Lees ook:‘Fuck’ kost NYC taxichauffeur $1000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.