Derde klimmer op Times-gebouw New York

jebb (flickr)Als je in New York het nieuwe NY Times gebouw nog niet hebt beklommen, hoor je er niet bij. Tenminste, daar lijkt het op, want vannacht heeft een derde persoon het pand als klimwand gebruikt. Nadat vorige maand Alain Robert (beter bekend als Spider-Man) en de onbekende Brooklynse klimmer Renaldo Clark via de buitenzijde van het gebouw de top bereikten, heeft gisteren ene David Malone (foto) het geprobeerd. Dat wil zeggen, hij klom tot waar in enorme letters de naam van de krant hangt. Over de 'T' hing hij vervolgens een spanddoek met daarop een afbeelding van Bin Laden en het adres van Malone's website. De NY Times heeft al aangekondigd om een aantal van de keramische stangen van het gebouw af te halen, om klimmers te ontmoedigen. 

Lees ook: Spider-Man beklimt NY Times gebouw en

En een tweede klimmer op NY Times gebouw

De klimmer ging niet verder dan de 11de verdieping, maar bleef wel vier uur 'aan' het gebouw totdat hij zich overgaf aan de politie. De klim begon om 1 uur 's nachts, om 'zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken'. Hij
vertelde tegen de Daily News een 29-jarige gesjeesde student uit Connecticut te zijn die
alleen maar uit was op publiciteit voor zijn site en gelijknamige boek. Malone was nooit van plan om de top van het gebouw te bereiken. Hij noemde zich een patriotist die wil waarschuwen voor de provocaties van Al Qaida.

De NY Times zit danig met de klimmers in haar maag, want ze heeft na de eerste twee klimacties de veiligheid rond het gebouw vergroot. Blijkbaar heeft dat niet veel geholpen.  

Zo berichtte het AP er over:

Lees ook:Taakstraf voor beklimmen NY Times gebouw
Lees ook:‘Spider-Man’ beklimt NY Times gebouw
Lees ook:En een tweede klimmer op NY Times gebouw!
Lees ook:Ontploffing op Times Square lijkt op eerdere aanslagen
Lees ook:Bespeel een gebouw in Manhattan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.