New York deelt 39 miljoen condooms in één jaar uit

uberzombie (flickr)Blijkbaar is de vraag groot. De stad New York heeft in een jaar tijd meer dan 39 miljoen gratis condooms uitgedeeld! Dat heeft de New Yorkse Gezondheidsdienst bekendgemaakt. Een jaar eerder was het eindtotaal 'nog maar' 17,7 miljoen stuks. New York wil dit seizoen (dat eindigt in juni 2009) ruim 59 miljoen condooms hebben uitgedeeld. Uiteraard is het bedoeld om de verspreiding van AIDS en andere soa's te voorkomen. En laten we eerlijk zijn; het is ook gewoon een leuk hebbedingetje.

Voorstanders wijzen er op dat de kosten van 39 miljoen condooms (ruim 1 miljoen dollar) makkelijk opwegen tegen de medische kosten voor AIDS-patiënten. 

Lees ook: New York deelt condooms uit op dag van de liefde

 

De NY Post heeft New York al omgedoopt tot 'condoom-hoofdstad' van de wereld. Bij de 39 miljoen zijn overigens de 2 miljoen vrouwencondooms niet meegerekend.

De distributie van de voorbehoedsmiddelen gaat voor het grootste deel via buurt- en gezondheidsorganisaties die ladingen vol bij de stad bestellen. Zodra de condooms 'op' zijn, kunnen ze kosteloos nieuwe krijgen. Maar je vindt de rubbertjes ook in kroegen en restaurants. Ook zijn er op sommige dagen uitdeelacties.

Het enige wat de Gezondheidsdienst niet met zekerheid kan zeggen, is hoeveel van de condooms ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Want ja, je kunt moeilijk bij de New Yorkers in de slaapkamer kijken. 

Lees ook:New York deelt condooms uit op dag van de liefde
Lees ook:Een op de vier New Yorkers heeft herpes
Lees ook:Groot onderzoek naar kanker na 9/11
Lees ook:Condooms bij je pasfoto in Manhattan clubs
Lees ook:New Yorker maakt Obama-, McCain-condooms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.