Meer dan helft New Yorkers is te dik

foto: Salim Virji (flickr)

foto: Salim Virji (flickr)

Niet dat ik er van opkijk, maar het blijft schrikbarend om te lezen: meer dan de helft van alle inwoners van de stad New York is te zwaar. Volgens een onderzoek (pdf) van senator Gillibrand is 60 procent van de hele staat New York te dik en ligt dat cijfer in de stad op 55 procent. De mensen in The Bronx scoren het slechtst: daar kampt bijna 63 procent met overgewicht. Brooklyn telt 58,6 procent zwaarlijvigen, en Staten Island en Queens staan samen op 57,6 procent. Het gezondste stadsdeel is Manhattan waar ‘slechts’ 42,3 procent van de inwoners te zwaar zijn. De New York Times spreekt met een deskundige die drie factoren aanwijst waarmee obesitas kan worden bestreden: beschikbaarheid van winkels met verse groenten, parken (voor beweging) en openbaar vervoer (zodat de auto blijft staan). Misschien dat daarom Manhattan de ‘allerdunste’ county in heel de staat New York is.

Lees ook:Inwoners Manhattan verdienen $2800 per week
Lees ook:Huwelijken houden lang stand in New York
Lees ook:‘Meeroken in New York een epidemie’
Lees ook:Ook de bedwants reist met de NY metro
Lees ook:Zes New Yorkers bezwijken aan hittegolf

3 reacties op “Meer dan helft New Yorkers is te dik

  1. Jeanne

    Het viel mij ook op toen ik in New York was,dat er veel mensen met overgewicht liepen. Aangezien ik ook een maatje te veel hebt was ik in de veronderstelling dat ik wel redelijk veel xxl kleren kon kopen. Niet dus! Bij Macy moest ik voor lingerie helemaal in een hoekje op mijn knieen zitten grabbelen om wat te vinden. Nee.ik ben niet naar Walmart geweest! Geen tijd!
    Had echt af en toe de neiging om vrouwen aan te schieten om te vragen waar zij dan hun kleding kochten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. pascal

    Ik ken nog wel een paar grote-matenwinkels in NYC. Bijvoorbeeld Lane Bryant, een keten voor een maatje meer. Als je tips nodig hebt voor een volgende keer, laat maar weten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jeanne

    Dank je wel. Helaas denk ik niet dat ik ooit nog in New York zal komen. Zit in een rolstoel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.