Drijvende en opvouwbare opvang voor NY na ramp

David Hill (via nyc.com)Mocht zich in New York ooit een ramp voordoen, dan zouden de getroffenen zomaar opgevangen kunnen worden in opvouwbare barakken. Of in drijvende containers. Het zijn twee van de tien inzendingen die door de stad New York zijn beloond met 10.000 dollar. De Big Apple had een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van noodopvang waarin snel grote hoeveelheden mensen kunnen worden ondergebracht. Want waar moeten New Yorkers heen als de stad wordt getroffen door een natuurramp of aanslag? 117 inzendingen uit 30 landen kwamen binnen. Dat is teruggebracht tot 10, die hun idee nu verder mogen uitwerken.

Lees ook: Ontwerp huis voor 'New-York-na-een-ramp' 

De wedstrijd 'What if New York City…' (klik om de inzendingen te zien) is er eentje voor ontwerpers die een goede opvang moesten bedenken voor zo'n 38.000 New Yorkers. Het nep-scenario is dat de stad is getroffen door een orkaan. Belangrijke elementen in de wedstrijd zijn de snelheid waarmee de opvang beschikbaar is, of het betaalbaar is en of het allemaal te hergebruiken is.

Uit de winnende tien inzendingen blijkt duidelijk dat containers een favoriete 'instant-woning' onder de ontwerpers is. Eén inzending bestond uit zwevende nood-appartementen, maar die kwam niet verder dan een eervolle vermelding. Van het geld mogen de winnaar hun idee verder uitwerken. Dan volgt nog een jury-ronde en krijgt een van hen de kans om een prototype van het ontwerp te maken. 

 

Lees ook:Ontwerp huis voor ‘New-York-na-een-ramp’
Lees ook:Kakkerlakken maken reclame voor Zoo York
Lees ook:‘Hoepel’ is New Yorks nieuwste fietsenrek
Lees ook:Twee Brooklynites in finale ‘smerigste appartement van de VS’
Lees ook:Chestnut verplettert wereldrecord hotdogeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.