Ontwerp huis voor ‘New-York-na-een-ramp’

slagheap (flickr)Het scenario is dat een verwoestende orkaan de wijk  Prospect Shore van de kaart heeft gevaagd. 38.000 New Yorkers zijn hun huis kwijt. De opdracht aan alle bollebozen is om tijdelijke woningen te ontwerpen voor al deze daklozen. 

De stad New York heeft een wedstrijd uitgeschreven voor architecten, stadsplanners en ontwerpers om een 'tijdelijke stad' te bedenken. Voor alle mensen van Prospect Shore (dat is een fictieve wijk) zou op dit moment wel directe opvang zijn na een ramp, maar herbouw van de wijk kost jaren. Wat te doen in die tussenliggende tijd? Volgens Bloomberg voldoen opties als 'woonwagens' (zoals die in New Orleans worden gebruikt) niet voor een grote stad als New York. Jury van de wedstrijd 'What if New York City…' wijst in januari 2008 tien deelnemers aan die 10.000 dollar krijgen om hun plannen verder uit te werken.  

De wedstrijd wordt gesponsord door de OEM, de Rockefeller Foundation en Architecture for Humanity.  De organisatoren hopen dat er bijzondere ideeën komen die ook voor andere dichtbevolkte steden te gebruiken zijn. Bij de beoordeling kijkt de jury onder meer naar de snelheid waarmee de tijdelijk huizen klaar zijn, de hoeveelheid mensen die er gebruik van kan maken en of de huizen herbruikbaar zijn.

Lees ook:Drijvende en opvouwbare opvang voor NY na ramp
Lees ook:Hoe pak jij een sneeuwscooter als cadeautje in?
Lees ook:Overdosis kerstverlichting Brooklyn (FILMPJE)
Lees ook:Rockefeller kerstboom is nu bouwmateriaal
Lees ook:Lower East Side ‘meest bedreigde historische plek’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.