Pas op je tas in Midtown New York

Het is altijd verstandig om goed op je tas te letten, maar op dit moment is met name Midtown Manhattan een slechte plek voor onoplettende bezoekers. Een vingervlugge dief heeft het namelijk voorzien op de (hand)tassen van met name vrouwelijke toeristen. In de afgelopen zes weken heeft hij waarschijnlijk al zeventien keer toegeslagen. Volgens de NY Post beschrijft de politie de dief als een 'goedgeklede man tussen 35 en 45 met verzorgd haar'. Je kunt ook niemand meer vertrouwen. Hij heeft al duizenden dollars bij elkaar gestolen.

In zo'n enorme stad als New York zijn uiteraard altijd dieven actief, maar deze heeft het wel erg druk. De politie heeft zelfs onopvallend gepatrouilleerd in een paar restaurants op Fifth Avenue om de gentleman thief op heterdaad te betrappen. Zonder succes.

Zijn werkwijze is zo simpel: in bekende toeristische restaurants in Midtown zoekt hij zijn slachtoffers uit (vrouwelijke twintigers en dertigers) die hun handtas over de stoel hebben hangen. Eigen jas erover heen en hup, meenemen die handtas. Hij slaat meestal tussen 12 en 15 uur toe, als de vrouwen aan het lunchen zijn.

Dus aan alle dames die op bezoek komen in New York: hand op je tas.  

Lees ook:New Yorker steelt 87(!) parkeermeters
Lees ook:NYPD wil ook ‘ring of steel’ voor Midtown
Lees ook:Nep-kerstmannen overspoelen New York
Lees ook:Proef de wereld op Taste of Times Square
Lees ook:Een jaar eten in New York op één foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.