Rescue Ink, stoere mannen tegen dierenmishandeling

RescueInk.orgIntimidatie als wapen tegen dierenmishandeling. Zo kun je het werk van Rescue Ink omschrijven. De imposante leden van deze club komen bij je langs als ze vermoeden dat je je huisdier niet goed behandelt. De getatoëerde groep uit Manhattan is populair. Mensen kloppen bij hen aan als hun huisdier is gestolen (dat gebeurt nogal eens in New York), of als iemand bijvoorbeeld honden en katten in de straat aan het vergiftigen is. Geen politie, geen instanties, geen papierwerk, maar de overtuigingskracht van een imago dat bestaat uit tatoeages en brede biceps.

Rescue Ink is groep van zo'n 12 mannen, die behalve een passie voor  tatoeages en klassieke auto's, de liefde voor dieren delen. De groep bestaat nu krap een halfjaar en is, zoals Newsday terecht opmerkt, een reality tv-programma in wording. De groep heeft naam gemaakt door de afgelopen zes maanden een aantal gestolen honden bij de eigenaar terug te krijgen. De mannen gingen de straat op, en lieten de plaatselijke criminelen weten dat ze niet weggingen voordat de honden terecht waren. Die aanpak werkt. Al blijft het volgens Rescue Ink bij een dreigende houding en overtreden ze nooit de wet.

Uiteraard is de NYPD er niet blij mee als een groep voor eigen rechter speelt, dus is ze terughoudend over Rescue Ink. New Yorkers wat minder, want volgens de groep krijgen ze dagelijks 1200 e-mails en honderden telefoontjes.

Lees ook:FILMPJE: Halfnaakte mannen nemen Abercrombie over
Lees ook:‘Snatch’-imitators stelen $4 miljoen aan juwelen
Lees ook:New Yorkse pastoor steelt voor plastische chirurgie
Lees ook:Minder criminaliteit in metro New York
Lees ook:Overal honden in Brooklyn, zelfs onzichtbare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.