LaGuardia ‘slechtste vliegveld’ van de VS

Reizigers zijn níet gecharmeerd van de New Yorkse luchthaven LaGuardia. Sterker nog, het vliegveld heeft het laagste cijfer gekregen in de 2008 Zagat Airline Survey. Mensen konden daarin zeggen hoe ze dachten over de 27 grootste vliegvelden in de VS. De maximale score was 30 punten; LaGuardia kreeg niet meer dan 6,82. Die andere New Yorkse luchthaven, JFK, deed het niet veel beter. Met 9,62 punten eindigde het op de 23ste plek in de lijst. Zagat enquêteerde in totaal 9950 passagiers die gemiddeld 16,3 vluchten per jaar boeken. Wat zijn jouw ervaringen met de vliegvelden in New York?
Je kunt het aan de NY Daily News overlaten om reacties te vragen aan reizigers op LaGuardia. Die noemen de luchthaven ‘alsof het de jaren ’60 is’ en ‘overvol, met te veel vertragingen en te weinig winkeltjes of restaurants’. Ook zijn er te weinig plekken om te werken of om aan de drukte te ontsnappen.

De winnaar in de enquête werd overigens de internationale luchthaven in Tampa, met maar liefst 20,63 punten. Minneapolis-St. Paul eindigde als tweede (18,55) en de derde plek was voor Denver International met 18,42 punten.

Lees ook:Lange, lange rij wachtenden op LaGuardia door…tomatensap
Lees ook:Eten in Big Apple een dure zaak
Lees ook:Luchthavens New York kunnen veiliger
Lees ook:LaGuardia ontruimd na dreigen met nep-bom
Lees ook:Four Seasons is New Yorks beste hotel

2 reacties op “LaGuardia ‘slechtste vliegveld’ van de VS

  1. Bram

    Ben alleen op JFK geweest vorig jaar.. de vluchten vanuit Nederland komen laat aan en je zit verdomd snel in een taxi richting de stad. Bij vetrek was het ook niet echt denderend allemaal. Terminal was netjes (volgens mij de terminal die door Schiphol wordt geleidt overigens).. beetje kaaltjes allemaal en qua shops.. tja.. ik kom niet op een vliegveld om te shoppen :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Pascal Theunissen

      Ik haal wel vaker bezoekers op vanaf JFK en dan maakt het heel veel uit in welke terminal ze aankomen. Sommige hallen kunnen beter worden gesloopt, anderen zijn ruim en schoon. En ja, het is er druk; wat wil je met zoveel vliegtuigen?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.