Eten in Big Apple een dure zaak

Bruce_Lee (flickr)Er wonen hier gewoon te veel mensen met goedgevulde portemonnees. Anders kan ik het niet verklaren dat top-restaurants in New York hun prijzen ongelimiteerd verhogen. In vijf jaar tijd is de prijs van de gemiddelde maaltijd in de 20 duurste zaken gestegen van 84 dollar naar 143 dollar. Dat blijkt uit de nieuwste Zagat, de beroemde restaurantgids. In de NY Post noemt uitgever Tim Zagat New York 'de eethoofdstad van de wereld'. 'En de jonge Wall Street types maken zich niet druk over een etentje van 100 of 200 dollar'. Per persoon dus.

Om een voorbeeld te geven: bij de nieuwste zaak The London van tv-kok Gordon Ramsay
betaal je 126 dollar voor een hapje. Dat is, ahum, aan de hoge kant,
gezien de gemiddelde prijs van 35 dollar voor New Yorkse restaurants.
De toprestaurant verhoogden hun prijzen met 40 tot 60 procent de
afgelopen vijf jaar, de andere eettenten maakten in die periode alles
zo'n 5 procent duurder. Voor de liefhebbers van eten; Zagat heeft Daniel aangewezen als nummer één toprestaurant. Publieksfavoriet is Union Square Café.

Lees ook:Een bus die je lopend bijhoudt
Lees ook:Michelin kiest beste restaurants in New York
Lees ook:Meer fooien voor New Yorkse cabbies door pinpassen
Lees ook:LaGuardia ‘slechtste vliegveld’ van de VS
Lees ook:Filmpje: Wat vinden de krantenbak en telefoon van NYC?

3 reacties op “Eten in Big Apple een dure zaak

  1. Robert

    Gordon Ramsay? Ik zie een bruggetje met je vorige blog :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. pascal

    haha…ja, die is vijf keer erger dan Oddo.

      /   Beantwoorden  / 
  3. NewYork.nl

    Het is sowieso opmerkelijk dat de New yorkers iedere ochtend middag en avond buiten de deur kunnen eten en dit kunnen betalen. Dat is hier in Nederland echt niet aan de orde. (helaas)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.