‘Thriller’ straks als musical naar Broadway

Hmmm, geen idee of dit nou zo slim is. Michael Jacksons Thriller als een musical op Broadway. Soms moet je afblijven van klassiekers. Maar wie weet maken ze er een gigantisch succes van. Producer James Nederlander – die negen Broadway-theaters bezit – heeft in ieder geval de rechten gekocht. Voor de duidelijkheid; het gaat hier niet om de Thriller-show die al in Londen draait. Gedacht wordt aan een toneelvoorstelling van wellicht de beroemdste videoclip ooit. Nederlander zegt tegen het AP het wel een leuk concept te vinden: ‘Meisje ontmoet jongen. Ze worden verliefd. Jongen heeft een groot geheim. En wat dan?’. 

Michael Jackson gaat zich met de voorstelling bemoeien, hij overziet ‘elk aspect van het creatieve proces’. Volgens E Online heeft Jackson al aangegeven dat er in de voorstelling nummers komen van de albums Thriller en Off the Wall. De verhaallijn zou dan grotendeels die volgen van de videoclip van Thriller. En die video was, zoals je misschien nog weet, 14 minuten lang. Ongekend voor die tijd. Het is onbekend wanneer ‘Thriller de Musical’ te zien moet zijn op Broadway. De vraag is nu: ga jij er een kaartje voor kopen?

Lees ook:Yea or Nay: MJ moet een eigen metrohalte krijgen
Lees ook:Kies je favoriete show op Broadway
Lees ook:Spike Lee houdt verjaardagsfeestje voor MJ in Brooklyn
Lees ook:NYC herdenkt Michael Jackson
Lees ook:Rent verlaat Broadway na 12 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.