New Yorkers vernietigen hun documenten

bryan_chan (flickr)Identiteitsdiefstal is een groot probleem in Amerika. Deskundigen schatten dat jaarlijks 14.000 New Yorkers er het slachtoffer van worden. En het gaat zo makkelijk: één papiertje met persoonlijke informatie er op en dieven kunnen hun slag slaan. Om op dat gevaar te wijzen, houdt de stad morgen een heus Versnipperfeest. New Yorkers kunnen tijdens het Shred Fest NYC gratis al hun documenten vernietigen die ze niet meer nodig hebben, maar waar wel gevoelige informatie op staat. En er worden ook nog eens 50 shredders verloot.

Better shred, than read (beter vernietigd dan gelezen) is het motto van het versnipperfeest. Het evenement moet New Yorkers ervan overtuigen dat ze hun documenten niet zomaar bij het afval zetten. 'Identiteitsdiefstal is de snelst groeiende vorm van criminaliteit in de VS. Van 70 procent van alle Amerikanen is wel eens een persoonlijk document gestolen. We hebben te maken met een epidemie', aldus Frank Abagnale, de man op wie de film Catch me if you can is gebaseerd.

Op het ShredFest kun je niet alleen je papieren versnipperen, er is ook informatie beschikbaar om identiteitsdiefstal te voorkomen.  

Lees ook:Spelen met afval in New York
Lees ook:New York kampt met jonge iPhone-dieven
Lees ook:New Yorkers kunnen niet wachten op hun post
Lees ook:‘Verbied verkoop kapmessen in New York’
Lees ook:Het mysterie van verdwijnend New Yorks afval

Eén reactie op “New Yorkers vernietigen hun documenten

  1. Chris van Hattem

    Happy Shred Fest! haha
    Nooit geweten dat het zo’n epidemie was, weet uiteraard wel van het ‘illegalenprobleem’, zal er vast mee te maken hebben…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.