‘Verbied verkoop kapmessen in New York’

PinkMoose (flickr)Wat is er mis met vuurwapens? Sommige bendes in New York gebruiken blijkbaar liever een kapmes dan kogels. Reden genoeg voor een New Yorks raadslid om te pleiten voor het verbieden van de verkoop van deze kapmessen. Een 'wapen' dat gewoon te koop is in de winkels, op de afdeling tuinonderhoud. 

Directe aanleiding zijn vier aanvallen met kapmessen in Brooklyn, een paar maanden geleden. De daders worden gezocht binnen de Trinitarios, die begin dit jaar nog 'de snelst groeiende bende van New York' werd genoemd.

Behalve dat het raadslid, Diana Reyna, een verbod op de verkoop wil, vindt ze ook dat alle kapmessen die nu nog in de winkel liggen, weg moeten. Volgens de NY Times zijn de messen onder meer in gereedschapswinkels te krijgen, 'voor ambitieuze tuinprojecten'.

Reyna erkent dat de wapens slechts een klein facet zijn van het echte probleem; toenemend bende-geweld in het zuiden van Williamsburg. Dat wordt volgens haar onder meer veroorzaakt doordat er minder geld is voor buurtwerk en de Domenicaanse gemeenschap in de verdrukking is geraakt. 

Lees ook:Ruziën om de koetsen in Central Park
Lees ook:Halloween geschrapt na Hitler-kostuum
Lees ook:T-Ford als alternatief voor koetsen in Central Park?
Lees ook:Guggenheim en MoMa strijden samen voor Picasso’s
Lees ook:Zonnebrand mag weer in het Yankee stadion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.