Blaine hangt 60 uur ondersteboven in Central Park

david_shankbone (flickr)Hé, daar heb je David Blaine weer! Hij kan maar geen genoeg krijgen van New York als decor voor zijn stunts. Volgende week kun je de illusionist een paar dagen lang aantreffen in Central Park. Daar gaat Blaine proberen 60 uur ondersteboven te hangen! Het grootste risico? Dat 'ie blind wordt, zegt tenminste zijn begeleidend arts tegen Wnbc.

De nieuwste stunt heet 'Dive of Death' en Blaine gaat aan een kabel boven de Wollman Rink hangen. Je weet wel, die schaatsbaan in Central Park. Hij zegt geïnspireerd te zijn door een afbeelding van Houdini die op z'n kop hing. 

Lees ook: David Blaine blijft dagenlang wakker in Big Apple

De stunt begint dinsdagmorgen om 08.30 uur. Op dat tijdstip wordt Blaine omhooggehezen. Hij zit met magnetische laarzen aan de constructie vast en er is geen vangnet of iets dergelijks. Blaine wil zo, op ruim 18 meter, drie dagen en twee nachten blijven hangen. Hij eet niet en slapen kan ook niet, omdat hij moet bewegen om de bloedcirculatie te stimuleren. Om de twee uur controleert een dokter of het nog goed gaat met Blaine.

Lees ook:David Blaine blijft dagenlang wakker in Big Apple
Lees ook:New Yorkers niet enthousiast over David Blaine
Lees ook:In een luchtballon boven Central Park
Lees ook:Help mee het Central Park schoon te houden
Lees ook:Strenge controle op fietstaxi’s Central Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.