Spreek als Obama of McCain op een watertaxi in Brooklyn

Thomas Roche (flickr)Het zal niemand verbazen dat al die grote speeches die ze hier tijdens de presidentsverkiezingen geven, worden opgelezen. Barack Obama en John McCain leren de hele tekst niet uit hun hoofd, maar lezen netjes voor wat op de teleprompter staat.

Dat líjkt misschien heel eenvoudig, maar het vergt toch wat talent en als je het niet goed doet, komt je hele boodschap niet over. Hoe goed zou jij dat kunnen? Nou, daar kun je dit weekend achterkomen in Brooklyn bij de show Politaoke (inderdaad, een samentrekking van politiek en karaoke). Geef ook een speech van een teleprompter en zie of jij je publiek kunt boeien. 

Politaoke is onderdeel van het Art Under The Bridge Festival in de wijk DUMBO in Brooklyn. De show heeft al 17 andere steden in de VS aangedaan. In New York vindt het allemaal plaats op een watertaxi die van vandaag tot en met zondag om 19.00 uur vertrekt vanaf de Fulton Ferry Landing.

Je kunt kiezen uit speeches tussen 1 en 8 minuten lang, van onder anderen McCain en Obama, maar ook van George W. Bush. Op de teleprompter staan zelfs de 'ehs' en de 'ahs' die je moet uitspreken. Maar ja, je kunt natuurlijk zelf bepalen welke woorden je wat ironie meegeeft, of wat overdrijving. Het is overigens wel in het Engels. Het idee voor Politaoke is afkomstig van artieste Diane Arce die zelf ooit een karaokewedstrijd in Berlijn wist te winnen.  

Lees ook:New York koos voor…Obama natuurlijk
Lees ook:New Yorker maakt Obama-, McCain-condooms
Lees ook:Honden nemen Madison Square Garden over
Lees ook:Volg de verkiezingen op Times Square of een pyamafeest
Lees ook:Obama en McCain herdenken 9/11 in New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.