Watervallen leveren 69 miljoen op voor NYC

Ed Yourdon (flickr)Wat mij betreft hoeft er geen herhaling te komen van de 'Watervallen' van Olafur Eliasson. Ze zijn nu volgens mij ook in alle stilte afgebroken. Maar de stad blijkt er wel blij mee te zijn, want ze zegt dat het kunstproject 69 miljoen dollar aan toerisme heeft opgeleverd. En dat is 14 miljoen meer dan vooraf was gedacht. Commercieel is het dus wel een succes, ongeacht de vele kritiek die de Watervallen kregen. Het enige probleem met dit getal is, dat het niet meer dan een schatting is.

Let op: Het zit er op voor New Yorkse watervallen

De stad zegt vandaag dat zo'n 15,5 miljoen in de plaatselijke economie is gestoken alleen al vanwege de bouw van het kunstproject. Daarnaast zijn er nog 53 miljoen uitgegeven door bezoekers. In dat bedrag zitten de kaartjes voor rondvaarten, maar ook het geld dat mensen uitgaven in New York nadat ze de watervallen hadden bezocht (eten, slapen, dat soort dingen). Je begrijpt; er zit nogal wat ruimte in deze rekensom om het allemaal wat positiever te laten uitvallen voor NYC.

Volgens de stad hebben 1,4 miljoen mensen een rondvaart langs de watervallen gemaakt. En ze hebben geteld dat er (inter)nationaal 1200 blogposts over het project zijn gemaakt. Waarvan dus 5 op mijn blog.

Lees ook:Het zit er op voor New Yorkse watervallen
Lees ook:New York krijgt enorme watervallen
Lees ook:‘New Yorkse watervallen beschadigen bomen’
Lees ook:New York mikt op waterval-toeristen
Lees ook:Meer gekkigheid: New Yorkse rondvaart voor $50.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.