Nieuw: billboard Times Square op zonne- en windenergie

heymynameispaul (flickr)Geen idee hoeveel stroom Times Square per dag gebruikt. Het zal, gezien alle lichten en schreeuwende reclameborden, een heleboel zijn. Binnenkort zet Ricoh de eerste stap om dat enorme stroomverbruik wat milieuvriendelijker te maken. Het bedrijf plaatst namelijk als eerste een billboard op Times Square dat door niets anders wordt gevoed dan zonne- en windenergie. Het is een bord van dik 14 bij ruim 38 meter dat op het Reuters-gebouw komt te hangen. Dat is op de hoek van 42nd Street en 7 Avenue. Ricoh laat het groene billboard 'aandrijven' door 45 zonnepanelen en 4 windturbines.

Ricoh schrijft op haar website dat het voor kan komen dat het nieuwe bord te weinig zon en/of wind krijgt en het dan dus ook tijdelijk niet doet. Nou, volgens mij is hier zeker wel genoeg zonlicht. Maar we houden het in de gaten.

Ricoh heeft zo'n zelfde bord ook hangen in het Japanse Osaka. De elektronica-gigant zegt met het bord op Times Square jaarlijks 16 ton CO2 te besparen. Ben benieuwd of we meer van deze milieuvriendelijke borden in New York gaan zien. 

Lees ook:Naked Cowboy wil geld zien voor zijn M&M-versie
Lees ook:Virgin Megastore op Times Square sluit de deuren
Lees ook:Jouw polaroidfoto op Times Square
Lees ook:Zelfs de billboards op Times Square zijn leeg
Lees ook:Nieuwjaarsbal blijft hele jaar op Times Square

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.