Meth verdringt dure cocaïne in New York

INeedCoffee (flickr)Vergeet een lijntje cocaïne, dat is zó gisteren. De New Yorker, misschien wel depressief door alle ellende op Wall Street, grijpt naar de crystal meth. Als je tenminste de NY Post mag geloven. Dealers zeggen dat ze in de Big Apple momenteel goede zaken doen door hun werkterrein te verleggen van dure cocaïne naar methampethamine. De Drug Enforcement Administration zegt zich zorgen te maken over de ontwikkeling. De dienst heeft dit jaar al 14 kilo meth in beslag genomen in New York; in heel 2007 waren dat er maar vier.

Nou gebruik ik geen cocaïne, maar het blijkt dat deze drug erg duur geworden is de laatste tijd. Geen idee waarom, maar zelfs voor dealers is het nu niet makkelijk deze prijzige verslaving aan de man te brengen. Dus hebben ze de overstap naar crystal meth gemaakt. Het is de snelstgroeiende drugverslaving in de VS, met name omdat het goedkoop is en eenvoudig te maken.

New Yorkers ontdekken de 'ice' of 'crank' nu ook, aldus de DEA die bang is voor een 'herhaling van de crack-epidemie in de jaren tachtig'. De meth wordt vooral in het New Yorkse clubcircuit verspreid.

Lees ook:NYPD’er: ‘Door orale seks cocaïne in mijn lichaam’
Lees ook:Billy Crystal helpt mee aan 9/11-monument
Lees ook:Tweedehands chihuahuas zeer welkom in New York
Lees ook:OpenSkies stopt met vluchten NYC-Amsterdam
Lees ook:CNN-presentator betrapt in Central Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.