NYPD’ers verdacht van ontvoeren en uitkleden eiergooier

PPDIGITAL (flickr)Twee politieagenten van de NYPD staan vandaag terecht, omdat ze ervan worden verdacht een jongen te hebben ontvoerd. Ze zouden hem een lesje hebben willen leren nadat hij was betrapt op het gooien van eieren naar auto's. De 14-jarige Rayshawn  Moreno uit Staten Island werd in de boeien geslagen en naar een moerasachtig gebied op het eiland gereden. Volgens de jongen moest hij zich uitkleden tot op z'n onderbroek en sokken. De agenten vertrokken en lieten de 14-jarige aan zijn lot over.

De agenten worden verdacht van een onwettige arrestatie en het in gevaar brengen van het welzijn van een kind.

Het voorval gebeurde op Halloween vorig jaar, een feestdag waar wel vaker eiergooien aan te pas komt. Rayshawn zegt dat hij niet eens eieren naar auto's gooide, maar naar een vriend. Toch kwamen de NYPD'ers op hem af. De advocaat van de zwarte jongen zegt in de NY Times dat de agenten racistische uitspraken deden en dreigden hem te slaan. Ze namen Rayshawn mee in de politieauto en zetten hem ruim drie kilometer verderop uit de auto. De jongen kon naar een winkelcentrum lopen en zijn ouders bellen.

De agenten draaien sinds november bureaudiensten. Rayshawns ouders zeggen tegen WNBC dat ze hem ondanks alles willen leren respect te hebben voor gezagdragers. Jawel. 

Lees ook:Docente wil geld zien na botsing met kind
Lees ook:NYPD verdedigt doodschieten met borstel ‘bewapende’ tiener
Lees ook:Bekeuringen voor slonzige agenten
Lees ook:VIDEO: Weer heftig optreden NYPD’er
Lees ook:NYPD grijpt naar de taser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.