Niet meer op de trap van Carrie Bradshaw zitten

Helaas, je bent te laat als je nu nog mee wilt met een Sex and the City-toer door New York en had gehoopt op dé trap van Carrie Bradshaw te zitten. De mensen die er namelijk in het echt wonen, zijn het zat dat al die toeristen op hún trap gingen zitten. Dus heeft On Location Tours – de grootste aanbieder van SATC-rondleidingen – het adres 66 Perry St. geschrapt uit haar toer. En er schijnt nu een ketting voor de trap te hangen met een bordje: 'privéterrein'.

Maar eigenlijk is de trap maar een onderdeel van het probleem. De buurt wil af van al die hordes mensen die naar Greenwich Village komen om zich even in de wereld van Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte te wanen.

Zeker na het succes van de filmversie van Sex and the City, is er veel vraag na SATC-toers. Veel mensen willen zien waar Carrie zogenaamd woonde, waar de dames hun cupcakes haalden (Magnolia Bakery) en hun kleren kochten. De buurt is allerminst blij met die toegenomen drukte, noteert The Villager. Bewoners zeggen geen stap te kunnen zetten zonder grote groepen SATC-fans te moeten ontwijken. 

De tour-organisatie is teleurgesteld dat ze de stoep heeft moeten schrappen. Ze zegt de fans altijd netjes door de buurt te hebben geleid en verwijt andere toerbedrijven a-sociaal gedrag. 'We hebben ons altijd aangepast aan de buurt, maar de belangrijkste reden dat we nu niet meer langs de stoep gaan, is dat een huurder in het pand buiten zat en riep 'idioot!', aldus de touroperator. Dat gebeurde in SATC nou nooit.

Lees ook:New Yorker moet vaker de trap nemen
Lees ook:Bedenk een naam voor de glazen TKTS trap
Lees ook:New York heeft te veel taxichauffeurs (!)
Lees ook:Brooklynse bar biedt babyopvang
Lees ook:Nieuw telefoonnummer voor New York

2 reacties op “Niet meer op de trap van Carrie Bradshaw zitten

 1. Aukje

  Ik heb de stoep bezocht! Toen hing het bordje er inderdaad al. Was leuk om te zien, en ach, op eigen houtje kunnen de toeristen er ook nog wel langs.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bliss

  Goed opgemerkt Aukje!
  Als je een vrijgezelle jongen bent was dat trapje natuurlijk wel de place-to-be! …met van die die-hard SATC dames! All waiting for their Mister Big!
  Met m’n gurrrly heb ik vaak naar die serie mee zitten kijken..en gek genoeg heb ik er vaak van genoten. Desperate Housewives ging me weer net te ver ;P

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.