New Yorker moet vaker de trap nemen

Ik woon op de vierde verdieping in een huis zonder lift, dus met trappenlopen zit het bij mij wel goed. Maar te veel New Yorkers laten het trappenhuis links liggen, terwijl het een simpele manier is om wat beweging te krijgen. En dat is nodig, want de New Yorker wordt te dik.

Zo denkt het stadsbestuur er in ieder geval over, want ze is een nieuwe actie gestart: 'Burn Calories, Not Electricity', met als oproep 'Take the Stairs' (neem de trap!). Nou ben ik er helemaal voor dat je een beetje beweegt, maar ik hoop toch niet dat dit bedoeld is voor al die New Yorkers die hoog wonen in een van de vele wolkenkrabbers in de stad. De vierde verdieping is nog wel te doen, maar of je nou veel zin hebt in de trap als je op de, zeg, 44ste etage woont of werkt? 

Als ik het goed begrijp worden de groene posters in de stad verspreid. Eigenaren van gebouwen kunnen een exemplaar aanvragen bij de stad. En volgens de Health Department van de stad – zo schrijft de NY Times – gaan mensen alleen al door het zien van de poster vaker met de trap. Tot 50 procent vaker.

Om trappen iets aantrekkelijker te maken is de afdeling Design and Constructions bezig met architecten om misschien muziek of kunst aan trappenhuizen toe te voegen. Of om meer glas toe te voegen zodat je je niet zo opgesloten voelt tijdens het traplopen. De NY Times merkt fijntjes op dat je op  één ding niet hoeft te rekenen, en dat is meer trappen. Trappenhuizen nemen namelijk alleen maar ruimte in en leveren geen huur op. 

 

Lees ook:Bedenk een naam voor de glazen TKTS trap
Lees ook:Bloomberg: Alle New Yorkers vrijwilligers
Lees ook:Niet meer op de trap van Carrie Bradshaw zitten
Lees ook:WTC-trappenhuis verlaat Ground Zero
Lees ook:Sexy billboard maakt tongen los in SoHo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.