Pleidooi voor .nyc in plaats van .com of .gov

Pascal Theunissen Tuurlijk, ze redden zich tot nu toe met internetadressen die eindigen op .com, of .org. Toch wil een aantal groepen, verenigd in Connecting.nyc, proberen .nyc in het leven te roepen.
Ze denken dat lokale ondernemers zich beter kunnen onderscheiden met .nyc, dat ze er beter toeristen mee kunnen bereiken en dat het de onderlinge band van New Yorkers kan versterken. 'New York verdient z'n eigen plek op internet'. Om een dergelijk top level domein te krijgen, moet je bij de ICANN zijn. En die houdt volgend jaar een vergadering waar voor het eerst ook steden een verzoek mogen indienen. Daar hoopt Connecting.nyc – samen met groepen uit Londen, Buenos Aires en Berlijn – z'n slag te slaan.Connecting.nyc is nu bezig steun te verzamelen voor haar idee. De ICANN eist namelijk dat een voorstel breed gedragen wordt in een stad en dat er voldoende kennis aanwezig is. Connecting.nyc denkt nu al na over criteria waaraan mensen moeten voldoen als ze een .nyc-domein willen hebben. Wonen in New York bijvoorbeeld.
De groep denkt ook dat de stad haar concurrentiepositie kan verbeteren ten opzichte van Hong Kong en Singapore, twee stadstaten die al een eigen topdomein hebben. Inmiddels hebben politici in New York interesse getoond voor het idee van Connecting.nyc.

Lees ook:Angst voor rellen in Brooklyn
Lees ook:New Yorkse schrijver helpt zwervers met bedelbordjes
Lees ook:Bellende cabbie in New York wordt het zwijgen opgelegd
Lees ook:Leer vechten als Jedi in Manhattan
Lees ook:New Yorkers vernietigen hun documenten

0 reacties op “Pleidooi voor .nyc in plaats van .com of .gov

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.