Leer vechten als Jedi in Manhattan

Het is iets voor de echte Star-Warsfan. Of voor de zelfverklaarde geek die zich er niet voor schaamt met een eigen lichtzwaard sci-fi gevechten na te spelen. Zzzzoooeeemmm. Bij NY Jedi in New York kun je leren vechten als een Jedi. De groep noemt zich 'een lichtzwaard enthousiastelingen collectief' en ze oefenen gevechtstechnieken die een combinatie zijn tussen vechtsporten en theaterbewegingen. Met als belangrijkste attribuut: het kleurige lichtzwaard. Zzzzoooeeemmm.

New York is de eerste stad met een eigen Jedi-groep, maar zeker niet de laatste. Het fenoneem is zich aan het uitbreiden.  

De groep in de Big Apple begon een paar jaar geleden als grap tijdens Halloween toen twee leden elkaar bevochten met lichtzwaarden. Besloten werd er meer mee te doen en NY Jedi was geboren. Het groeide uit tot een club die nu optreedt tijdens feesten en (sci-fi)bijeenkomsten. De leden beweren dat het lichtzwaardvechten (of is het dansen?) erg goed is voor je gezondheid. Tuurlijk, maar het is ook een goed excuus om het geek-zijn tot nieuwe hoogten te stuwen.

Zoals dat gaat met dit soort dingen, hebben andere steden het ook opgepikt en beginnen zich meer Jedi-groepen te vormen. Dus wordt er voorzichtig gedacht aan een uitbreiding van het plaatselijke toernooi (zie filmpje) naar landelijke toernooien. Of misschien wel internationale. Om te zien wie de beste Jedi-show kan opvoeren. May the force be with them. Zzzzoooeeemmm.

Lees ook:Rescue Ink, stoere mannen tegen dierenmishandeling
Lees ook:Meedoen aan de New York Marathon wordt duurder
Lees ook:Pleidooi voor .nyc in plaats van .com of .gov
Lees ook:New Yorkse krijgt 27,5 miljoen voor haar been
Lees ook:Bekijk de Oscars, met een cocktail van 1000 dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.