Archief: april 2008

Bonhams veilt poep (van een dinosaurus)

bonhams.comOok altijd poep van een dinosaurus willen hebben? Dan had je vandaag bij veilinghuis Bonhams New York kunnen bieden op twee gefossileerde uitwerpselen. Vooraf was geschat dat er 350 dollar voor het ene fossiel en 400 dollar voor het andere zou worden betaald. (ja, de ene poep is de andere niet). De nieuwe eigenaar heeft voor 800 dollar de twee stukken faeces mee naar huis kunnen nemen. Ok, het gaat dan ook om voorwerpen die 130 miljoen jaar oud zijn.

De 'dinosaur-dung' maakte deel uit van de veiling Natural History. Onder de hamer kwamen onder meer mineralen, fossielen, meteorieten. Toppers waren een slagtand van een mammoet – geschatte opbrengst $50.000 – en de Fukang Meteoriet, die zo'n 2,5 miljoen dollar (!) moet opbrengen.

Stewardessen in New Yorkse metro

Waarom ben ik ze nog niet tegengekomen? Een ontmoeting met de dames van de MTA Service Specialists is ongetwijfeld een prettige ervaring. Het vriendelijke viertal deelt snacks uit en vrolijkt je op als je weer baalt dat je lang op een metro moet wachten. Het motto is 'If you need something, say something' (een variant op de terrorismewaarschuwing). Stewardessen in de metro. Dat ze dat niet eerder bedacht hebben.

New York viert 150 jaar Central Park

Pascal TheunissenMag ik het het beroemdste park ter wereld noemen? Ja toch? Iedereen kent het Central Park in New York. Geliefd bij toeristen én New Yorkers, want jaarlijks komen er maar liefst 25 miljoen naar toe, om te wandelen, rennen, zonnen, muziekmaken, mensen te kijken. En 150 jaar geleden werd daar de basis voor gelegd. Uiteraard viert de stad dit jubileum. Als opwarmertje is gisteren de 72nd Street Cross Drive hernoemd in The Olmsted & Vaux Way. Frederick Law Olmsted en Calvert Vaux tekenden voor het ontwerp van het park.

Kakkerlakken maken reclame voor Zoo York

In New York stikt het van de kakkerlakken. En sinds deze maand lopen er ook een aantal 'gesponsorde' exemplaren. In een bizar staaltje guerilla marketing hebben de lui van Zoo York – een skatemerk – tientallen kakkerlakken bespoten met hun logo. Om ze vervolgens over de stad en nietsvermoedende New Yorkers uit te strooien. Dat trekt wel de aandacht, maar of het allemaal nou zo fris is. Als je kakkerlakken niet smerig genoeg vindt, dan kun je in het filmpje ook nog genieten van iemand die zo'n roach naar binnen werkt. Smakelijk.

 

Sex and the City houdt première in….Londen?

Een film zo New Yorks als Sex and the City kan maar in één stad z'n première houden, toch? Maar waarschijnlijk is de eerste vertoning van de film niet in New York, maar in Londen. Daar beledig je toch een beetje de New Yorkers mee. De serie en de film spelen zich immers af in de Big Apple, gebaseerd op de New Yorkse ervaringen van de New Yorkse schrijfster, met acteurs uit dezelfde stad. De opnames waren een heel spektakel hier.

Het zijn slechts geruchten – en films hebben vaak baat bij geruchten – maar plaatselijke SATC-liefhebbers zijn er niet blij mee.  

Nou, als troost dan de trailer:

Naar verwachting is de wereldpremière op 12 mei in Londen. Dan volgt
op 15 mei Berlijn en de 27ste is New York pas aan de beurt. Geen idee waarom voor Londen is gekozen trouwens, daar is het toch veel duurder nu? 

Rescue Ink, stoere mannen tegen dierenmishandeling

RescueInk.orgIntimidatie als wapen tegen dierenmishandeling. Zo kun je het werk van Rescue Ink omschrijven. De imposante leden van deze club komen bij je langs als ze vermoeden dat je je huisdier niet goed behandelt. De getatoëerde groep uit Manhattan is populair. Mensen kloppen bij hen aan als hun huisdier is gestolen (dat gebeurt nogal eens in New York), of als iemand bijvoorbeeld honden en katten in de straat aan het vergiftigen is. Geen politie, geen instanties, geen papierwerk, maar de overtuigingskracht van een imago dat bestaat uit tatoeages en brede biceps.

Al Sharpton wil New York blokkeren

Red Carlisle (flickr)Na het vrijspreken van de agenten die op Sean Bell en zijn vrienden hadden geschoten, was het redelijk rustig in New York. Ik bedoel, veel mensen waren teleurgesteld, boos en verdrietig, maar grote rellen zijn uitgebleven. Dat betekent echter niet dat iedereen naar huis is gegaan en de zaak is vergeten. De bekende reverend Al Sharpton leidde bijvoorbeeld gisteren een mars door Harlem, waar honderden mensen aan meededen. Tijdens een toespraak zei Sharpton volgens het AP dat 'de stad te maken gaat krijgen met het bloed van Sean Bell'.  'We weten hoe we deze stad strategisch moeten stoppen zodat de mensen stilstaan en erover nadenken dat je niet het recht hebt om ongewapende, onschuldige burgers neer te schieten'.

Lees ook: Agenten in Sean Bell zaak vrijgesproken 

New Yorkers vernietigen hun documenten

bryan_chan (flickr)Identiteitsdiefstal is een groot probleem in Amerika. Deskundigen schatten dat jaarlijks 14.000 New Yorkers er het slachtoffer van worden. En het gaat zo makkelijk: één papiertje met persoonlijke informatie er op en dieven kunnen hun slag slaan. Om op dat gevaar te wijzen, houdt de stad morgen een heus Versnipperfeest. New Yorkers kunnen tijdens het Shred Fest NYC gratis al hun documenten vernietigen die ze niet meer nodig hebben, maar waar wel gevoelige informatie op staat. En er worden ook nog eens 50 shredders verloot.

Brooklyn Bridge krijgt koffiekleur terug

Pascal TheunissenDe huidige kleur van de Brooklyn Bridge zou ik omschrijven als een soort roze-bruin met roestige accenten en bladderende verf. En dat is niet de originele teint. Nee, de beroemde brug uit 1883 had blijkbaar oorspronkelijk een beige koffiekleurtje, een latte zogezegd. Die kleur keert terug, want de stad gooit er 300 miljoen dollar tegenaan om de blikvanger een facelift te geven. Vijf jaar lang wordt er 's weekends en 's nachts gewerkt om de Brooklyn Bridge in oude luister te herstellen, te beginnen in 2009.

Werd vervloekt huis Benazir Bhutto fataal?

art es anna (flickr)New York heeft er een urban legend bij. Blijkbaar is er in de Big Apple een behekst appartement dat potentiële eigenaren ongeluk brengt. En de bekendste eigenaar is Benazir Bhutto die overleed een jaar na aankoop van het appartement. Ik verzin het niet, ene Seema Boesky schrijft erover in The Westchester Wag. Zij is een voormalige eigenaar van het appartement en ze vertelt hoe een geïnteresseerde koper sterft voor de aankoop, een andere 47 trappen naar beneden valt en weer iemand de koop weigert als hij van de verhalen hoort. Het gaat om een penthouse in de Belaire Apartments, 524 East 72nd street, waar in 2006 Yankee-pitcher Cory Lidle overleed toen hij er met zijn vliegtuigje tegenaan knalde.