Kerstmannen lopen stage in Manhattan

Daar zijn ze weer; de kerstmannen-in-opleiding. Zo'n honderd kindervrienden, uitgedost in rood pak en witte baard gingen gisteren de straat op in Manhattan om de fijne kneepjes van het kerstmannenvak onder de knie te krijgen. En tegelijkertijd geld op te halen voor het goede doel. De 'Sidewalk Santa Parade' is een jaarlijkse actie van de Volunteers of America Greater New York. De Santa Clausen zijn veelal dak- en thuislozen die voor ouderen, armen en zieken geld inzamelen.

De kerstmannen komen allemaal net van de New Yorkse Santa School af. Een mini-opleiding waar ze leren hoe ze hun pak aan moeten doen, hoe ze zich op straat moeten gedragen en hoe ze vragen van kinderen moeten beantwoorden. 'Bent u de echte kerstman?' Dat soort werk. Wie goed heeft opgelet op school, kan nu tijdens z'n praktijkstage  hopelijk flink veel geld inzamelen. De Sidewalk Santa Parade is inmiddels aan z'n 105de editie toe. De kerstmannen blijven tot
de dag voor kerst in Manhattan. Wie geld wil doneren, kan dat online doen of bij de namaak-schoorsteentjes waar de kerstmannen (en -vrouwen!) bij staan.

Lees ook:New Yorkers beantwoorden brieven aan de Kerstman
Lees ook:Zelfs de kerstman vindt in New York geen werk
Lees ook:Geen pardon voor foutparkerende kerstman
Lees ook:Ook de Kerstman gaat in Brooklyn op de bon
Lees ook:Overal rare hoeden op Paasparade NYC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.